Hvis du driver en virksomhed og gerne vil have flere penge på bundlinjen, så har du oftest tre muligheder. Først og fremmest kan du øge jeres omsætning og derved tjene flere penge. For det andet kan du undersøge, hvordan I skaber et højere dækningsbidrag, så mere af jeres omsætning havner på bundlinjen. Slutteligt kan du kigge på, hvor du kan spare i virksomheden. Og det er netop det, du kan få ideer til her.

Her er tre metoder til, hvordan I kan spare penge i virksomheden.

Metode 1: Hyr en industriklatrer til visse opgaver

Det kan være dyrt at få foretaget arbejde på bygningens facade. Det gælder især, hvis I holder til i et fleretagerskontor, hvor det er nødvendigt at opsætte stillads, betale for en lift eller lignende.

Der findes dog et billigere alternativ til ovenstående muligheder. I kan nemlig hyre en industriklatrer, der langt billigere kan løse opgaverne i højden. På den måde sparer I penge, da I ikke skal betale for dyre maskiner. Hyr en industri klatrer, hvis du vil spare penge på stillads, lifter, kraner og andre dyrere alternativer.

Metode 2: Kig på medarbejderglæden

Én anden metode til at spare penge er ved at kigge på medarbejderglæden. Hvis medarbejderne er stressede eller utilfredse koster det nemlig virksomheden penge. Helt konkret betyder utilfredse medarbejdere, at der er flere udgifter til sygedage, og at der skal bruges flere penge og mere tid på rekruttering af nye medarbejdere, fordi det er svært at holde på eksisterende medarbejdere.

Hvis du optimerer medarbejderglæden, vil du også opleve, at I sparer penge. På den måde er der her tale om en besparelsesmulighed, der kræver, at du bruger lidt ressourcer først. Hvis du gør det rigtigt, betyder det dog, at du vil spare penge i fremtiden.

Metode 3: Kig på frokostordningen

Én tredje mulighed for at spare penge er ved at kigge på frokostordningen. Det er der to grunde til. Først og fremmest kan der være penge at spare ved at sammenligne priser fra forskellige udbydere af frokostordninger. Sørg for, at I ikke betaler unødvendigt meget for jeres frokost. Det tager ikke lang tid at sammenligne priser på nettet og se, om I kan spare noget.

Herudover vil den helt rigtige frokostordning give sundere og gladere medarbejdere, som igen vil sikre en øget effektivitet og arbejdsmoral. Det er en win-win for alle – både ansatte og virksomhedsejerne.