Selvom man selvfølgelig godt kan blive gift hele året rundt, er brudebranchen rimeligt sæson betonet. Mangle vælger at blive gift i sommerperioden, og nogen i foråret og efteråret. Der er enkelte som bliver gift i vinterperioden, men det er meget få. Så derfor skal de mange kommende brude finde kjolen nogenlunde samtidigt. De fleste brudekjoleforretninger anbefaler at man er ude i god tid, og gerne 6-9 måneder inden festen, så der er tid til evt. at skulle bestille en kjole hjem.

Book en tid

De fleste brudekjolebutikker har ikke faste åbningstider, men vil gerne have at kunderne booker en tid til at prøve kjolerne på. Det er fordi det tager lang tid at prøve brudekjoler, og så er man sikker på ikke at blive forstyrret mit i det hele af kunder der kommer ind fra gaden. Det er heldigvis ret nemt at bestille tid til prøvning af brudekjoler. De fleste butikker har en hjemmeside hvor man kan udfylde en booking formular, og på den måde bestille en tid. Formularen har en række spørgsmål, omkring kjole størrelse, og hvilken stil man går efter. Der kan også være noget omkring budgettet for kjolen, og hvilken da man skal giftes.

Find din brudekjole

Tag nogen veninder under armen og få en hyggelig tid under prøvningen. De fleste brudekjolebutikker tilbyder at man kan tage gæster med, og er man heldig servere de også lidt at drikke under prøvningen. Sælgeren har helt styr på hvilken modeller der hænger i butikken, så hvis du fortæller lidt om hvilken stil du gerne vil have, så kan hun hurtigt pejle sig ind på hvilke kjoler der kunne være noget for dig. Den samme kjole kan hænge i butikken i flere størrelser, og du kan få en på til prøvning som måske er for stor eller for lille, men er den helt rigtige stil for dig. Her ville der skulle bestille en ny kjole hjem i din størrelse, og derfor skal man være i god tid, fordi leveringstiderne kan varigere. En god tommelfingerregel er 6-9 måneder.

 

Find en skrædder

Når du har fundet den helt rigtige brudekjole, skal den altid tilrettes en smule så den passer perfekt til dig. Derfor skal du nu have lavet en aftale med en skrædder oms kan tilrette den for dig. De fleste brudekjolebutikker har et samarbejde med en lokal skrædder. Eller måske har de en skrædder i huset så du ikke skal hen til en anden for at få lavet tilretningen. Din kjole kan ofte blive opbevaret der hvor du køber den, og så bliver du kaldt ind til en tilretning et par uger inden dit bryllup. Derfor skal butikken hvide hvornår dit bryllup finder sted, så I er i god tid med tilretningen.